Mirlitonnades

Ljudje in kanalizacija se bojda razraščamo po enakih zakonih...

sreda, september 13, 2006

VegiBluz

Včeraj sem šla na kosilo v gostilnico, ki obljublja zdravo sitost in s svojo majhnostjo zagotavlja, da so njeni uslužbenci odposlanci dietetičnih bogov, ki jih ne zanima dobiček, ampak stremijo le k ugodju svojih strank. Je tudi ena tistih gostilnic, ki se jim je zamerilo meso in nasploh vsa mentaliteta grdih, grdih zahodnjakov. Tako medtem ko vase vnašaš že petdeseto sojino jedrce, vate bolšči nek hindujski mojster pranajame alkvaže, v prostoru se bliskajo razna angažirana gesla tipa "Bi pojedel nekaj, kar ima tako lepe oči", nakar ti za veliki crescendo glavno jed prinese presušena joga-mi-je-spremenila-življenje lastnica. Ta prostor je malodane sakralen.

Glavna jed je bila t.i. ciganski golaž, zdriz rdeče barve, v kterem so plavale kuhane kisle kumarice, krompir, nekaj skrivnostnega in famozno sojino meso (res me zanima, kateri cigan bo stopil v prodajalno po tako ekskluzivo). To meso ne nosi po naključju takega imena, kajti:
a) je enakega videza kot svinjsko meso v golažu
b) je podobne teksture kot svinjsko meso v golažu
c) okus je podoben svinjskemu mesu v golažu
Iz teh treh predpostavk lahko preidemo na naslednje tri sklepe:
a) vegeterijanci pogrešajo videz mesa
b) vegeterijanci pogrešajo teksturo mesa
c) vegeterijanci pogrešajo okus mesa
Tem trem pa dodajamo še četrti, pomenljivejši sklep, nekoliko bolj induktivne narave:
d) sojino meso in nasploh mesu podobna nadomestila so tržna iznajdba zahodnjaških proizvajalcevj, namenjena zahodnjaškim vegeterijancem, ki svojega trendi načina življenja še niso dovolj dobro ponotranjili.

Intermezzo: Vsaka jed je vsebovala najmanj 5 zrn soje, kar implicira beljakovinski prebitek, ki v kombinaciji z ogromno količino ogljikovih hidratov povzroči zastoj prebave in presnove (gnitje!) - zares neprijeten občutek v želodcu nekoga, ki se je dve uri kasneje športno udejstvoval.

Več o sprijenosti vegijev v nadaljevanju...

Št. komentarjev: 1:

Blogger Dijana Matković pravi ...

"odposlanci dietetičnih bogov", hehehehe

ja, pa tole, kar omenja alcessa - opis bitja, ki mu je jeoga spremenila življenje - tud jz zavidam :-)

5:51 pop.  

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov